Aug 5, 2012

Days of summer still - in a shade of pink

Jag fyndade en vacker sommarklänning på Frälsningsarmens loppis i Vasa för någon dag sedan. Rosa och ultra-flickigt brukar inte vara min grej, men jag gillade modellen på klänningen så mycket och jag har nu börjat gilla färgen också.

Att klä upp och pynta mig är någonting jag njuter av storligen. Man kan ju kanske tycka att det inte går så bra ihop med mitt gapande om genus och att flickor inte bara ska få rosa kläder (och pojkar inte bara blå kläder) eller om jämställdhet och feminism. Men faktum är att även en feminist får gilla rosa. Läs Charlottas kloka inlägg som tangerar detta ämne (andra stycket).

Det är inte färgen i sig som är ond, hemsk och symboliserar stenåldersattityd, utan det handlar om att ha ett val att välja rosa eller inte. Att inte känna att man måste pynta upp sig för att t.ex. gå på Stundars hantverkardagar, men göra det om man vill. Idag ville jag det. Jag bytte om från mina smutsiga, illapassande byggkläder som jag haft på under förmiddagen när vi hjälpte en vän att renovera hus, till min fina rosa klänning och kom hem igen på eftermiddagen och böt om till en lite för stor halare och myggmössa och begav mig ut i blåbärsskogen. Jag vill inte alltid vara butch Byggare-Bob, men inte heller alltid en söt docka. Valet är mitt och jag är feminist trots min rosa klänning.

P.S. Märkväl att jag även lackat naglarna i en matchande färg... Oih dear!

6 comments:

Hanna said...

Hördu det var faktiskt en sällsynt trevlig klänningsmodell, bra längd också!

linnea said...

Du är jättesnygg.

Maggie said...

Hanna: Ja, visst är den det. Den verkar vara vintage.

Linnea: Jamen tack för det!

Christina said...

Jättesnygg klänning! :9 Föresten, är frälsningsarmens loppis verksamt ännu? Tyckte jag läste/hörde att de skulle avsluta sin verksamhet.. Var finns det?

Maggie said...

Hrmm, jag menade ju Röda Korsets loppis.... *rodnar in shades of pink*

Christina said...

Haha,ok! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...