Chokladdoppade nötter pudrade med kanel

Looks delicious, eh? Hmm.
Jaha, i brist på tid och ork - det är mycket bär-/gräsplockande nu - så verkar det här sakta bli en receptblogg. Jag lovar åtkommer med några vettiga tankar snart. Om en stund. Javisst.

Jag blev igen sötsugen och lagade chokladdoppade nötter pudrade med kanel på söndagskvällen. Supergott! Recept från rawfood.com igen, men jag halverade receptet, vilket visade sig ge mer än tillräckligt godis.

Ingredienser (ursprungligt recept):
  • 500 g mandlar (jag hade bara lite mandlar så jag fyllde i med cashewnötter som funkade fint)
  • 1 dl rå kakao
  • 2 dl rå kokosolja
  • 1-2 msk agavesirap
  • 1/2 dl kanel
Värm kokosnötsoljan i ett varmt vattenbad tills att oljan blir flytande. Blanda sedan oljan med kakao och agavesirapen och rör om väl. Doppa dem direkt i den färdiga chokladsåsen och lägg på en tallrik täckt med bakplåtspapper. Här kan man slarva med att läsa receptet och istället blanda kanelen i chokladsåsen och sen pudra nötterna med kakaopulver istället för med kanel, men det funkar också. Jag kunde inte motstå att pröva sätta i en lite nypa muskot, vilket visade sig passa utmärkt med chokladen. För att få fram sötman tillsatte jag även lite salt. Nötterna fick sedan stå nån timme i kylskåpet för att stelna.

Det svåraste var doppandet. Min chokladsås var kanske lite för varm och lös så nötterna blev knappt alls täckta med choklad. Lösningen var ju att i så fall doppa dem två gånger, men där tog mitt tålamod slut halvvägs. Så därför blev det inte riktigt som i Strömsö. Det skulle nämligen se ut såhär...


Kommentarer

Linnéa sa…
Slurp, I say. Brukar köpa dedär chockladdoppade russin, bananer, nötter... etc från karkkidisken. De är helt ok men tror att dina verkar vara the real McCoy;) Ha det gott.
Linnéa sa…
Kankse man kan slänga de i chockladbadet och låta dem ligga där och gojsa sej en stund och sedan ta upp dem med en hålslev?
Vad tror du? Värt att pröva?
Bra tips! Det ska jag definitivt testa nästa gång.