![]() |
Sorry suddet, fortfarande endast mobilkameran i bruk. |
Ingredienser
(ca. 5 pers.)
10-20 st inlagda vinblad
5 mindre palsternackor
0,5 g saffran
6-7 soltorkade tomater
pinjenötter
4 charlottenlök
2 tsk spiskummin
1 msk kanel
0,5dl olivolja
"Hacka palsternackorna till risstorlek i en matberedare. Mixa tomaterna med olja, kryddor och pinjenötter. Hacka löken fint. Blanda ihop allt. Skölj vinbladen, lägg i cirka 1-2msk fyllning beroende på bladstorlek.
Vik in kanter och rulla ihop. Kan även värmas upp i dehydratorn/i ugn på svag värme. Godast
blir dolmarna om blandningen får marineras en dag, antingen i dolmarna
eller att fyllningen får stå över natten."
Serveras med tahinisås som görs av 0,5 dl tahini och 0,3dl vatten som rörs ihop.
Tyvärr hittade jag inte saffran i butiken, så den kryddan, som förmodlingen är avgörande för smaken, lämande bort. Dessutom halverade jag recpetet och använde mig av två palsternackor och marinerade egna vinbärsblad i citron och salt en dag. Tyvärr räckte marinadtiden inte riktigt till för att göra bladen mjuka och goda, så jag ångkokade dem i några minuter för att få bort en del av strävheten.
Kommentarer