Semestermat

Semestermaten brukar sällan vara lika hälsosam som vardagsmaten och så även under min semester. Det blev grillad korv och kycklingsslimssor, men vi kompromissade också och lagade mer vegetariskt med föräldrarna än vad de annars skulle ha lagat. Så vid sidan om grillkorven blev det även grillad squasch, paprika, halloumi och majs samt blomkålscouscous med violer och groddar som sallad. En kväll rökte vi en egenfångad abborre och brax. Sommarmat när den är som bäst!

Som sagt så tycker jag det är riktigt okej att unna sig eller ibland avvika från det man vanligtvis äter. Det är inte  hela världen. Det är bara att man måste ta sig i kragen sen. Jag är övertygad om att livsstilsförändringar måste få ta tid och en dag faller den "överflödiga" maten naturligt bort eftersom man inte längre suktar efter det. I mitt fall var det främst det ljusa brödet och påläggskorven som föll bort nu.

Hur tänker ni kring maten under semestern? Blir det som vanligt eller unnar ni er mycket gott?

Kommentarer