Jul 3, 2012

Så jävla snål

Jag inser att det kan låta lite kortsiktigt, självgott och irriterande att först meddela att jag cyklar till jobbet och sedan uppmana till en Lämna bilen hemma-utmaning. Jag menar inte alls att "Hej, titta så duktigt jag är! Ni måste också vara duktiga!". Nej, inte så, inte alls. Jag har tänkt på den här utmaningen ett tag redan.

När jag flyttade till Vasa för drygt ett år sedan märkte jag att det var en väldigt bilcentrerad stad. Vart man än skulle så tog man bilen. Tvärs genom stan,  några kvarter, till krogen ect. I alla fall i mina umgängeskretsar. I Åbo cyklade vi överallt, mest för att vi inte hade en egen bil, så omställningen var stor.

Om jag ska till huset där odlingarna finns tar jag oftast hellre cykel eftersom det tar mig 8 minuter att cykla dit. Med bil sparar jag några minuter. Vi promenerar ofta till min sambos föräldrar som bor en ca. 25 minuters promenad bort, bara för att få röra på oss. Istället för att planera in ett motionspass så kan man försöka få in vardagsmotion i rutinerna istället.

Eller så är bensin bara så jävla dyrt och jag är så förbannat snål. Det kan ju vara så också. Heh.

4 comments:

Christina said...

Jag borde faktiskt bli bättre på att ta cykeln. Cyklade iväg till ett par vänner igårkväll och det var ju hur härligt som helst. Nu står hur som helst cykeln framme och inte i garaget så kanske jag kommer ihåg att använda den mer nu i sommar.

Men jag tror också att det är en vanesak. Vänjer man sig med att ha bilen till förfogande och kunna använda den jämt så använder man den. Men vänjer man sig med att använda cykeln och klär sig efter väder så går det minst lika bra.

mimedus said...

Ush ja, jag har ca 3 km till skolan å tänkte hela förra året att jag boooorde cykla.. fast jag hellre skulle promenera, sen skyller jag på att jag inte är någon morgonmänniska och tar bilen för bekvämlighetens skull. Å andra sidan, desto mer man läser om andra hurtiga o duktiga personer som sparar och cyklar så blir man inspirerad. Kanske, Kanske ja tar mig i kragen i höst och promenerar till skolan. Och använder bensapengarna till något annat roligt iställe :)

Maggie said...

Cykelturer på kvällen tycker jag är magiska. Både i stan och på landet, varsomhelst! Jag tror du slog huvudet på spiken Christina, det är nog en vanesak. Sen är det ju också en fördel att ha en bra cykel, en som man inte blir rabiat på för att den knarrar, skavar och gör sönder.

Mimedus: Jee, låter bra med höstplanerna! :) Mjo, att trampa iväg när man ännu halvsover är nog inte det enklaste.

ett ritstift i din rumpa said...

märker hur lat jag blivit sedan jag kom upp till österbotten för sommaren. i åbo cyklar eller går jag, men eftersom jag här hos föräldrarna har tillgång till bil har jag inte haft fram en cykel ens en gång...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...