Jul 27, 2012

Ostsensation!

Kolla, kolla, kolla vad jag hittade! En ekologisk brieost som smakar himmelriket! I lilla bybutiken här ute på ön. Fantastico!

Med andra ord har jag väldigt svårt att minska på en av mina största "ekosynder", nämligen ost i alla dess former. Ost har nämligen ett ganska stort ekologiskt fotavtryck eftersom det går åt mycket resurser för att få en liten mängd produkt. Men det är ju så gott....

3 comments:

Softy said...

Diskuterade just ikväll mjölkkonsumtionen med en kompis! Många substituerar kött med mjölk och ekologiskt sett är det ju inte heller så hållbart... För mig själv just nu är ost en lyxvara, det vill säga helger och veckoslut. Eller restaurangbesök. Och så försöker jag välja ekologiskt alltid när jag kan. För tillfället är det ok för mig. Kanske mitt samvete säger stop för även det i framtiden, men just nu så...

Lotta said...

Jess! Dej kan man lita på! Det blev ett inlägg om ostfyndet i lokalbutiken! =) Kanske vi lägger upp en etikett framför produkten med texten "recommended by Maggie - Bohemian ideals" och så säljer vi så sakens med dyrbar eko-ost.

Maggie said...

Softy: ostkonsumtion med måtta låter ju vettigt. Problemet är bara att jag konumerade hela brieosten på en kväll nästan.. inte speciellt måttligt.

Lotta: haha! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...