Jul 1, 2012

Kokosolja som tandkräm

Tydligen kan man använda kokosolja som tandkräm, typ. Kolla in denna video för närmare instruktioner.

Man lägger alltså inte kokosoljan på tanborsten utan man gör en oil pulling, dvs. tar en klick kokosolja eller sesamolja och låter den smälta i munnen medan man snurrar omkring oljan i munnen i cirka 15-20 minuter. Sen sköljer man munnen med ett glas med vatten som man satt en nypa salt i. Efter det borstar man tänderna.

Kokosoljan är ju antibakteriell och därför bra för tandköttet och hygienen i munnen. Den lär även hjälpa mot missfärgningar på tänder.

3 comments:

Hanna said...

Hemskt intressant! Knappast nåt jag kommer att orka börja med, men kanske i framtiden, om jag blir förståndigare. Men berätta gärna mera om kokosoljan och vad du gör så bra reklam!

Heidi said...

Kokosjolja är verkligen ett supermedel! Jag använder de som deoderant, sminkborttagningsmedel, läderputs och lägger de i håret för glas och motverka frissighet.

Maggie said...

Hanna: Jag tycker också att det lät lite väl jobbigt och framförallt tidskrävande att tvätta tänderna på det här sättet, men kanske nångång om man har problem med tandköttet, gula tänder eller dålig andedräkt. Knappst varje morgon. Jag som knappt orkar äta frukost vissa dagar... :P

Heidi: ajoo, sminkborttagningsmedel! Sant, det hande jag glömt bort att det också funkar som. Du är en ändlös källa av ekoinfo :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...