Jul 1, 2012

Bekännelsen

Hela dagen har gått åt till loppisrace i Nykarleby. Träffade coola Sandra där och fick beundra hennes vackra trädgård och hennes helt underbara, finaste hem som jag någonsin sett. Sen hittade jag också grejer. Eller så hittade grejerna mig. Systemkameran är dock utlånad för tillfället så bilder kommer senare.

Istället tänkte jag komma med en bekännelse.

För att ni inte ska tro att jag är en principfast, duktig och no-bullshit människa, så måste jag bekänna att jag föll för frestelsen och köpte pizza idag tillsammans med Daniela, som jag loppisrace:ade med. Resan till dagens shopping började redan 9.30 efter en allt för kort nattsömn och under dagen levde jag på en banan och två äppel (dumt nog). När vi halv sju på kvällen var tillbaka i Vasa var mitt sinne svagt och magen tom. Då kändes pizza som en jättebra idé! Daniela tipsade mig om att det tydligen finns råg som alternativ till pizzabotten. Givetvis testade jag det och visst, det smakade okej. Hela pizzan var okej, inte great eller fantastisk, så lite av en besvikelse faktiskt.

Kanske var det rågen, kanske var det själva pizzan, kanske bagare, kanske mitt psyke, men det känns lite ovärt såhär efteråt att ha slukat i mig snabbmat. Nån direkt craving efter t.ex. limsa eller Hesburger har jag inte haft sen jag vet inte gud-vet-när, men nog sug efter godis och pizza de gånger jag varit trött eller stressad. Vad lär vi oss? Jo, att regelbundna måltider och tillräckligt med sömn skapar förutsättningar för att äta mer hälsosamt.

Det känns lite dumt nu att jag gormade om ren mat här tidigare. Men sånt händer! 100% är alltid svårt att köra! Ni (och jag) får bara leva med att jag är en lömsk radikalist som inte lever som jag lär. Haha! Nej, det är inte så allvarlig.

EDIT: Just det, vi träffade även på Christina i loppisminglet med sin vackra rosa klänning.

3 comments:

Sandra, i sagarden said...

Det var så trevligt att få lära känna människan bakom bloggen :) Tack för sällskapet!! :D Och du gjorde ju faktiskt fina fynd!
Och vet du vad det heter?! "Bättre äta fel ibland, än dåligt hela tiden!" :)

Christina said...

Jag förlåter dig för att du åt pizza idag. :) Du är ändå så duktig annars, jag inspireras att försöka bli en lite mer medveten människa när jag läser din blogg.

Maggie said...

Sandra: Indeed, det var så kul att träffa dig också. Eller vi träffades ju som hastigast på bloggträffen, men... Joo, jag är nöjd med mina fynd. Hahaaa! Det där uttrycket ska bli mitt nya motto! Tack!! :D

Christina: tackar å det ödmjukaste för din kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...