Nu när de nyttiga maskrosorna har kommit upp har vi experimenterat lite med dem. Att juica maskrosblad ger en ganska besk smak, men den kan man dölja med t.ex. citron. Senaste experimentet är en grön smoothie som innehåller:
En stjälk selleri
En banan
En liten knippe maskrosblad (5 blommor och lite blad)
En liten knippe spenat
Lite jordgubbar
Mixa allt och blanda eventuellt ut med lite vatten om konsistensen är för trög. Det låter och ser kanske äckligt ut, men gott smakar det! Lite beskhet kan man känna från maskrosorna, men då kan man pröva använda lite mindre av det.
En stjälk selleri
En banan
En liten knippe maskrosblad (5 blommor och lite blad)
En liten knippe spenat
Lite jordgubbar
Mixa allt och blanda eventuellt ut med lite vatten om konsistensen är för trög. Det låter och ser kanske äckligt ut, men gott smakar det! Lite beskhet kan man känna från maskrosorna, men då kan man pröva använda lite mindre av det.
Kommentarer