Fyllda paprikor

Receptet är igen från rawfoodrecept.com och igen har jag inte riktigt kunna följa anvisningarna. Istället för nötter använde jag mig av pumpafrön, solroskärnor och linfrö eftersom en av matgästerna är nötallergiker. Det ser ut som en hel drös med olika ingredienser, men det är faktiskt inte så invecklat.

Ingredienser
  • 1/2 paprika av valfri färg
  • 1 handfull valnötter (eller frön av olika slag)
  • 1 handfull mandel
  • Olivolja
  • Spiskummin
  • Koriander
  • Lite salt
  • Sallad av valfritt slag
  • Groddar av valfritt slag
  • Hackad gurka (jag använde squash)
  • Eventuellt majs
Kör mandlar och valnötter (eller frön) tillsammans med spiskummin och koriander i mixer till lite grövre smul. Blanda ner soja efter smak och olivolja till en bra färs-konsistens (den ska hålla ihop utan att vara alltför oljig). Lägg sallad, hackad gurka och majs i botten på paprikan, därefter ett lager nötfärs. Eller gör som jag gjorde, tvärtom, och lägg nöt/fröblandningen längst under och därefter majs, squash och toppa med groddar. Före man toppat med groddar kan man värma paprikorna på svag värme så de blir lite matigare.

Med paprikorna åt vi couscous av blomkål. Recept här. Om man vill kan man servera paprikorna med guacamole, dvs. mosa 1 avokado, hacka 1/2 tomat och 1/4 gul lök riktigt fint och smaka av med citronjuice, chili och lite salt. Jag lämnade dock bort guaccan.

Kommentarer

Ida sa…
Gott var det o väldigt fräscht! :D
Kul att du gillade! :)