Jun 27, 2012

Barnens rätt till god mat

Lite så här har jag också tänkt kring mat och mina eventuella framtida barn. Jag är dock övertygad om att mina ideal och principer snabbt kommer att flyga ut genom fönstret när gnället, tröttheten, matvägran, stressen, semestermaten och gnället igen sätter igång. Hehe. Men man måste ju sikta på stjärnorna för att nå grantopparna!

Att gå den "offentliga" vägen via dagis- och skolmat kunde ju vara en väg att gå, såsom Jamie Oliver har gjort. I bloggen Sweet Dreams of The North har man börjat leka en lek som går ut på att barnen testar en ny grönsak varje dag. Helst ska man välja ut och preparera grönsaken/frukten tillsammans för att leken ska funka bäst.

Nu vill jag inte moralisera, fördöma någon eller skapa dålig fiilis. Det finns så många olika sätt att se på mat och olika orsaker till varför man äter som man gör.

2 comments:

Patiperra said...

Lång väg att vandra om vi ska göra det via det offentliga. Båda mina och dina barn lär hinna bli vuxna innan dess... Min erfarenhet tyvärr. Kul att du tyckte om min grönsaksutmaning. Det gäller att göra det till något skoj. Ifjol plockade vi salladsbladen ur krukan på balkongen, det fungerade också ganska bra. Patiperra/Sweat dreamer.

Maggie said...

Mm, det är kanske en lång väg oavsett vilken väg vi vandra. Men huvudsaken är att vi rör oss i rätt riktning. Hihi, jaa det var en jättebra lek! Ska så göra den sen med mina egna framtida barn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...