May 22, 2012

Yogautmaningen: död, nej, dag 7

Idag är den sista dagen för min yogautmaning, som gått ut på att yoga varje dag i sju dar i sträck. Jag skulle inte orka fortsätta med yoga varje dag just nu, men kanske jag kör en lite längre utmaning nästa gång. Det ska också bli lite skönt att ta någon dag paus för nu är jag trött.

Solhälsningarna kändes väldigt tröga i början idag. Jag tror det är min icke-existerande vinnarskalle som spökar igen. Jag gjorde ashtangayoga utan ledning här hemma. Det var lite klurigt att komma ihåg alla sittande positioner och jag glömde bort minst en, men helt okej eller bra gick det i alla fall. Jag märkte att kroppen var trött från gårdagens fantastiska pass och armhävningarna var väldigt tunga.

Det som verkligen funkande bättre än vad det någonsin gjort tidigare var andningen. Jag koncenterade mig på att in- och utandningen skulle vara lika långa och framförallt jämna. Inte pustande och frustande genom näsborrarna som en travhäst.

Jag filmade faktiskt mig själv med webbcamen för att kunna se var jag inte t.ex. lyfter, sträcker ryggen tillräckligt och speciellt för att se varför huvudstående verkar vara så svårt. Nå, jag sträcker inte tillräckligt på ryggen. Det är väldigt nyttigt att se sig själv göra yoga! Vissa saker gjorde jag bättre än vad jag trodde och vissa saker har kännts som om de var "in the bag" fast jag egentligen är krokig/krum/felpositionerad.

Jag återkommer med en summering av upplevelsen, de fysiska och psykiska förändringarna.

4 comments:

Malin said...

kombinationen av din yogautmaning och att jag intervjuade tre yogainstruktörer igår gjorde att jag också yogade för första gången på flera månader innan jag gick och sov. Det var väldigt skönt. Måste nog göra det oftare. Så tack för inspirationen :)

Maggie said...

Yey! Vad kul att höra :D Det lämnar så lätt bort och efter ett pass funderar jag också ofta varför jag inte gör det oftare...

Cat said...

Grattis till oss! Det gick ju bra! Under dag 4-5 trodde jag aldrig att jag skulle orka men nu känns det faktiskt som jag skulle kunna fortsätta flera dagar :-) Tack för inspirationen!

Maggie said...

Grattis till oss :) Vad roligt att vi kunde köra det här ihop, mycket lättare så.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...