Nässelsoppa recept

Igår blev det nässelsoppa enligt recept från Rawfood recept. Så otroligt gott! Jag var lite skeptisk och tänkte att det skulle bli väldigt strävt och smaka mest gräs, men det gjorde det inte. Det var ärterna, rödlöken och chilin som var pricken på i.

Ingredienser
  • Cirka 1 liter nyplockade nässlor (eller spenat)
  • Cirka 0,5 liter vatten
  • Saften från 1 apelsin
  • 4 bitar blötlagda soltorkad tomat
  • 1 tomat
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 tsk örtsalt
  • 1,5 tsk vegetarisk buljong
  • Några stänk grön tabasco
  • 1 tsk tamari
Mixa allt utom ärtorna och löken till en slät soppa. Häll över i en kastrull och smaka av. Häll i ärtor och rödlök. Värm på LÅG värme och rör om ofta tills soppan är fingervarm (cirka 42 grader).

Surprise, surprise så har jag inte heller denna gång klarat av att följa receptet till punkt och pricka. Jag hällde resten av ärterna i påsen i mixer (1dl skulle ju hela i soppan sen). I kylskåpet fanns en avocado som borde användas, så den åkte också med. Buljongen och tomaten skippade jag och tabasco ersatte jag med färsk chili. Tamari fick ersättas av vanlig sojasås.

Jag har plockat en halv kasse med nässelskott som jag dels ska använda som färska, dels ska torka. Kanske det blir nässelplättar snart igen.


Kommentarer

kix sa…
Låter intressant, nästan så jag borde prova! :D
Testa! Det är gott!