May 21, 2012

I can see it in your eyes: yogautmaningens 6:e dag

Bare with me. Det blir lite mycket yoga här i bloggen nu, men snart är 7-dagars yogautmaningen över.

Herrehgud ett sånt flow jag hade idag! Det kändes nästan som om luften vibrerade i salen idag när alla var så koncentrerade under ashtangayogan. Min inspiration och ivrighet var hög, speciellt i jämförelse med gårdagens kvällsyoga som till en början var lite trög förrän jag kom igång. De stående positionerna gjorde vi i tysthet i egen takt medan jag och några andra ännu behöver handledning med de sittande positionerna. Fast åh, jag klantar ofta till det och blandar bort mig även i början av passet efter triangel positionen.

Dagens bästa var nog när lärare efteråt kom och kommenterade att jag visst börjat komma oftare på yoga igen (nåja, jag har inte egentligen gjort det) och så sa hon att det var någonting med mig som hon inte riktigt kunde sätta fingret på. Jag berättade att jag håller på med denna 7 dagars yogautmaning. Hon berättade då att hon hade lagt märke till att min blick var annorlunda. Att det fanns ett annat sorts fokus än tidigare.

Vad häftigt! Det är ju sånt som man inte direkt själv kan lägga märke till. Jag vet ju att det är mycket lättare att hitta flowet och koncentrationen ju oftare jag yogar, men att det syns utåt så bra är ju svårt att själv bedöma. Jag vet att jag inte kommer att fortsätta att yoga varje dag, men nog tusan skall jag försöka öka gångerna till minst två gånger i veckan!

2 comments:

Cat said...

Oj vad roligt! Måste vara super motiverande att höra! :-) En dag kvar!

Christina said...

Kul att höra att nån annan märker skillnader, positiva sådana förstås.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...