May 24, 2012

Ekovänlig inkvartering

Jag hade inte tänkt på det tidigare, men givetvis finns det sidor som listar ekovänliga inkvarteringar! Till exempel Grenn Traveller och Green Key. Mest ekologiskt är det ju att inte flyga någonstans överhuvudtaget, men om man nu ändå gör det så vill jag gärna bo på lite mindre ställen där man stöder lokala företag istället för stora kedjor och gärna på ställen där maten, sophanteringen, energikonsumtionen osv. är så miljövänlig som möjligt. Nu hittade jag inga sådana ställe i Danmark via just dessa sidor, men nästa gång kanske.


Sen ska man ju inte svälja alla deras slogans "Less carbon, more fun!" med hull och hår, utan vara lite kritiskt till hur mycket PR det är och hur ekovänligt det verkligen är. Att tänka på miljön är ju inne inom marknadsföringen, men knappast genomförs alla löften. En ekofrukost kan eventuellt rättfärdiga en stämpel som eko-hotell?

4 comments:

Ida said...

Hittade sommaren 2005 i södra Jylland en o annan privatperson som hade "Varaelse" dvs rum + frukost för nån hundring (Dkk) dvs typ B&B, vanligare mot Tyska gränsen tydligen. :)

Maggie said...

Coolt! :)

linnea said...

Bodde hos min moster som hade sjukt i sina tänder:) Kanske lite konstigt.

heidi said...

har inga heller tänkt på det =P Bra tips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...