May 21, 2012

Den döda grisen

Köttet på lördagen var okej. Jag var förstås nyfiken på hur det skulle smaka: skulle jag sukta efter blodiga biffar när jag kände doften av grillad gris eller skulle jag bara tycka att det var segt och tungt att äta? Jag hade hoppats på en större kulinarisk upplevelse, alltså att köttet skulle ha smakat alldeles underbart efter en frånvaro från mina smaklökar, men tyvärr uteblev den upplevelse. Det var ingenting fel på varken kocken eller köttet, men kanske på mina förväntingar. Jag återgår nu till en mer vegetarisk diet igen och äter eventuellt kött igen vid nästa bjudning eller festligt tillfälle.

Ha en skön start på veckan!

2 comments:

Christina said...

Har du också lämnat bort sånt som fisk och skaldjur? Det skulle jag ha speciellt svårt att lämna bort om jag skulle välja en mer vegetarisk kost.

Maggie said...

Nä, därför är det en "mer" vegetarisk kost (inte enbart vegetarisk kost). Inte är det så att jag häver i mig räkor och musslor fem dagar i veckan, men det blir nog nån bit fisk nästan varje vecka. Det är främst det röda köttet och uppgödda broliers som jag har lite obehag för för tillfället. Såklart påfrestar ju även fisk vår miljö, men just nu ser jag ändå fisk (och skaldjur) som ett bättre alternativ än rött kött.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...