May 31, 2012

Att äta på resande fot

Det blir ju ofta snabbtillgänglig skräpmat och snacks när man reser och så unnar man sig massor gott. Tidigare har vi i alla fall sett resor som en bra ursäkt för att gå på hamburgare istället för att leta upp mindre processerad mat. Men det behöver inte alltid vara så. Denna gång gjorde vi annorlunda.

Som snacks hade vi nötter, tomater, gurka, morötter, äppel och bananer antingen i bilen eller i en liten påse med på stan. Man blir inte så där stinn och lätt illamående som när man äter chips, godis eller vitt bröd under hela dagen. Lunchen var ibland en version av olika grönsaker och frukter eller en picknick ute i det gröna med rågbrödssmörgåsar och tonfisksröra.

Här måste jag tillägga att vi nog också åt ute på restaurang och det blev sushi, wok, kyckling och griskött samt en pizzaslice och fish & chips en kväll. Inte var vi helt nitiska med maten, utan gick mer efter vad vi var sugna på (sushi!) och vad som fanns tillgängligt. På Jelling musikfestival fanns det t.ex. inte så mycket att välja mellan så det blev skräpmat för mig eftersom jag inte ville ha fläsk med potatis som var enda "riktiga" maten som serverades. Med det här inlägget menade jag bara att man inte måste ta hamburgarna, triangelsmörgåsarna eller fish&chipsen när man reser, utan att det kan finnas alternativ också.

Picknick ute på en äng.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...