Apr 16, 2012

Vetefan med vetegräs

Jag har även sått en bunke med vetegräs. Äntligen. Hur länge har jag inte funderat på det? Vetegräs är supernyttigt och innehåller både vitaminer, mineraler och enzymer. Speciellt på vintern kan det vara bra att få i sig lite sommar i form av vetegräs.

Vetegräs har många fina hälsoeffekter, t.ex. innehåller det A och E vitamin, det sänker högt blodtryck, cellproduktionen stimuleras dvs. kroppen åldras inte lika snabbt, det renar kroppen, det kan motverka mjäll och så vidare. Klorofyllet i vetegräset påminner om röda blodceller som transporterar syre i blodet. Läs mer här och här om det intresserar.

Synd bara att det smakar gräsmatta. Man ska alltså göra juice på det, men kanske man också kan mixa ner det i smoothies. Jag har alltså endast intagit det i drickbar form. Fy fasiken! Man lär förresten kunna göra pulver av det också, vilket är bra på det sättet av man då även får i sig fiber från gräset.

Det behövs bara ca. ett litet shotglas per dag, så kanske man kan dölja den starka grässmaken bland bär och grönsaker. Eller så vänjer man sig med smaken, så som jag har märkt att man gör med många rawfood rätter och hälsokost grejer. Första gången smakar det lite konstigt men ändå lite gott, men sen blir det godare och godare för varje gång.

Så här ska det bli och se ut. Bild lånad härifrån.
Så här ser mitt ut för tillfället. Tålamod, tålamod...
Jag misstänker dock att jag har varit lite för slarvig och sått dem lite för tätt. Det kan nämligen hända att frön som inte grott på grund av att de ligger för tätt intill varann börjar mögla. Då finns det risk att man får med mögelsporer i vetegräsjuicen, vilket ju är giftigt och kan orsaka allergiska reaktioner.

2 comments:

Micke said...

Vilken bra sammanfattning av nyttan med vetegräs! Jag vill gärna tillägga att gräset också är proppfullt med antioxidanter.

Och ja, smaken kan ta ett tag att vänja sig vid. Men det gör man.

Maggie said...

Tack för kommentaren! Javisst, antioxidanterna! Det ska jag nämna nästa gång jag skriver om hur odlingen framskrider. Schysst blogg du har förresten! En riktigt informationskälla för oss hälsofreakar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...