Rawfood pesto

Igår blev det spenatpesto med fullkornsnudlar och tonfisk. Inte helt raw eller vegetariskt, men fruktansvärt gott! Förra veckan testade jag laga samma pesto, men med råkost pasta av squash. Det var också väldigt gott, men kräver nog lite vana av råkostpasta.




Recept härifrån. OBS mycket vitlök.

Ingredienser

  • Färsk spenat cirka 70 g
  • Basilika (färsk ca 35 g eller torkad 1/2 dl)
  • Juice från en halv citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 och 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl och 4 tsk olivolja
Kör nötterna i till mjöl i t.ex en minimixer eller kaffemalare. Addera resten av ingredienserna och mixa åter igen.

Jag kunde inte helt hålla mig till receptet utan lade till solroskärnor och pumpafrön. Jag böt ut/satte till cashewnötter eftersom pinjenötter har en ganska stark och speciell smak. Tonfisken stektes snabbt upp med lite rödlök, svamp och salt.

Kommentarer