Apr 14, 2012

Egen ekologisk odling

Jag och min vän Ida planerar ett "litet" odlingsprojekt. Givetvis ekologiskt. Det ska bli olika sorters squasch och broccoli, spenat, purjo, tomater, persilja, örter och sommarblommor.

Strax efter påsken sådde jag de första fröna. Jag säger bara, torvbriketter, mai gad så bra! Superpraktiska att strö några frön i varje brikett istället för att peta med frön i små krukor.


Briketterna placerades i äggkartonger, med en platspåse som underlag. Eftersom min krukor tog slut ganska snabbt tog jag till det som fanns tillgängligt: rismjölkstölkar. Tölkarna funkar utmärkt som såddlådor.


Wish me luck!

3 comments:

Christina said...

Intressant! :) Köpte persilja, dill och gräslök igår som jag skall så småningom. Har ingen egen balkong att sätta ut odling på, men får väl bara lov att hitta på något annat då.

linnea said...

Hejsan,
hänger här jämt. Du tror väl snart att jag är nån stalker. Skulle bara skriva att persilja gror väldigt långsamt så du skall inte misströsta. Jag brukar köpa bredbladig persilja från grönsaktsdisken och plantera i kruka. Misslyckas aldrig men är knappast så himla ekologiskt. Dock mer ekologiskt än bara använda persiljan och slänga den. Lycka till med odlingen. Det är jätteroligt att odla.

Maggie said...

Christina: lycka till med din odling!

Linnea: Haha, nej det är ju superkul att du kommenterar! (heh, jag brukar nog ibland tänka lite likadant när jag ripulikommenterar på nåns blogg :P men vad kan man, när man har så mycket att säga ;)) Jaa, du har väl rätt så bra expertis inom odlingsområdet om jag har förstått rätt. Tack för tipset! Jag har inte de grönaste fingrarna så alla tips och råd tas tacksamt emot. Planteringen av persiljan är ju ett sorts återanvändning iaf.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...