Apr 15, 2012

Att spela bög

EA games har i sina spel gett spelkaraktärerna möjligheten att ha samkönade förhållanden. Det här har ju givetvis rört upp en storm i det alltid så öppensinnade USA. Folk skickar in arga brev och hotar med att bojkotta EA:s spel. I Star Wars spelet är emperiets största hot inte Darth Vader, utan hotet utgörs av de homosexuella, påstår en av idiot-, eh ursäkta, de upprörda. Som vanligt drar motståndarna till argumentet "SAVE THE CHILDREN!"

För barnen far illa av att kunna spela med homo- eller bisexuella karaktärer. Eller? Det kanske i misstag lär sig att det är okej med homosexualitet och att det är en helt naturlig del av mänskligheten. Hujedamig.

I verkligheten har det här föga med att skydda barnen och mer med att driva egna övertygelser. Att påstå att man vill skydda barnen är bara ett försök att rättfärdiga sina påtryckningar och påträngningar av egna ideal på alla andra. De är ju förstås övertygande om att de gör rätt, att de måste försöka förhindra att homosexualitet "sprids" och därför förstår jag att de reagerar som de gör. Därför är det speciellt bra att EA inte viker sig för påtryckningarna, utan visar att det här med homo- och bisexualitet är okej och att det här kommer att finnas med i spelvärlden såsom det också alltid har funnits och alltid kommer att finnas med även i den riktiga världen.
"This isn't about protecting children, it's about political harassment." EA's vice-president of corporate communications
Tänk att homohetsarna inte är lika upprörda över att barnen lär sig skjuta, strypa, knivhugga och kallblodigt mörda i videospelen. Är inte det också moralisk oförsvarbart enligt dem? Det är lustigt hur världen kan se ut när man blundar med ena ögat. Alla kämpar vi förstås för våra egna övertygelser.

2 comments:

Hanna said...

Oj gud vad härligt. Man blir så trött på trångsynta amerikaner...

Maggie said...

Ja, men tyvärr finns dom ju inte bara i USA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...