Apr 2, 2012

Att släppa taget om bagaget

Det ordnas meditativ healing på Wasa yoga center. Det låter väldigt, väldigt intressant. Jivan Mukta från Chile fungerar som yogimaster eller Certified Teacher Trainer of Kundalini Yoga. 

Genom meditativ healing kan man återställa både den inre och yttre balansen, såväl fysiska som psykiska men. En holistisk metod att hela. Vi bär alla på olika bagage och jag vill gärna släppa taget om mitt.  

Det är ganska konstigt att vi så ofta närmar oss fysiska problem på ett så fysiskt sätt, via mediciner och operationer. Såklart måste ju kroppen helas om det gått för långt och operation är det som krävs, men jag skulle gärna se en mer holistisk syn på människan. Det gäller både inom sjukvården som oss själva, när vi självvårdar/-medicinerar. Allt har ju inte sitt ursprung i det själsliga måendet, men en del har helt säkert det. Exempelvis är jag medveten om när och delvis varför jag t.ex. satt på mig några extra kilon under ett par tillfällen. Så har jag hanterat mina motgångar, med mat. Men det är okej. Man lever och lär.

2 comments:

linnea said...

Ja, och i förebyggande syfte. Jag är, nack nack on wood, jättefrisk. Vill inte bli sjuk, försöker förebygga. Men ändo njuta på mitt sätt. Jag har så mycket laster att aj-aj. Hej-hej.

Maggie said...

Det handlar nog mycket som du säger om förebyggande syfte. Akutvård och förebyggande vård är ju två vitt skilda saker. Men njuta av livet, det måste man ju! Annars blir man nog sjuk på riktigt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...