Mar 28, 2012

Raw chokladmousse

Jag testade förresten att laga chokladmoussen förra veckan. Åh, så gott! Underbara chokladsmak! Fyllig smak, men ändå inte för tung och mastig. Man känner en svag hint av avokadosmaken, den är inte för söt och smakar mycket choklad.

Närbild av min chokladkreation.

Botten: strö ut 2,5dl krossade mandlar och bred ut 5-8 dadlar i bottnet på en glasform.

Mousse
  • 1 dl cashewnötter
  • 1,5 dl vatten
  • 1 avokado
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1,5 msk lecitin (lämnade jag bort)
  • 7 dadlar
  • 1 msk honung
  • 3 msk kakao
  • en nypa salt
Mal ned cashewnötterna till ett mjöl. Blanda ner resten av ingredienserna i mixern. Bre ut moussen på nöt- och dadelbottnet. Strö kakaopulver eller kakaonibs ovanpå.

5 comments:

Peppe said...

herregud så det låter gott. jag dreglar lite över mig själv här i soffan.

Maggie said...

Dessutom har det ju (igen) konstaterats att choklad är nyttigt.

heidi said...

alltså det låter så himla gott det här! Måste definivt prova! Har aldrig tänkt på att avokado o choklad kan smaka gott tillsammans!

Maggie said...

Jag rekommenderar :) Men varning för att äta en hel "kaka" själv... det orkar man inte, hur mycket man än vill ;)

Lotta said...

Det här får du tipsa om i nästa Martha-tidning, Peppe! "Maggies raw-food-favoriter"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...