Mar 23, 2012

Om att bli pappa

Thomas Enbuske och André Wickström talar på Enbuskes talkshow om hur det är att bli förälder. André berättar hur upprörd han kan bli när det berättas om barn som far illa och att han börjar gråta till och med till skitfilmer nuförtiden. Han har med andra ord blivit mer lättrörd sen han blev pappa. Enbuske håller med och kontrar med att berätta om hur han också reagerar mycket häftigare på hemskheter mot barn, såsom pedofili.

Härligt att de pratar så öppet om känslor och sårbarhet. Inte så stereotypiskt manligt. Det borde inte vara revolutionerande och häftigt, men jag tycker jag hör allt för lite sådana diskussioner bland män. Peppe berättade nämligen att hon (också) har blivit mer lättrörd och känslosam sen hon blev förälder. Hon gissade att det kanske berodde på hormoner, i alla fall en tid efter förlossningen om jag minns rätt.

Enbuske nämner att det har gjorts undersökningar som visar att mäns testosteronnivå sänks efter att det blivit förälder. Spännande! Trots att pappan inte genomgår den samma fysiska förändringen som mamman med hormoner och grejer, så verkar det ändå hända någonting fysiskt med pappan. Väldigt fascinerande hur kroppen fungerar.

4 comments:

linnea said...

Många blivande pappan går upp i samma takt som blivande mamman :). Trevlig helg.

Maggie said...

Ja, det har jag också hört. Fascinerande kroppar och sinnen som vi har. Trevlig helg ditåt också!

Peppe said...

tack för tipset, har inte sett ett enda avsnitt av Tuomas show

Maggie said...

Oj, så pinsamt, jag har stavat fel Tuomas namn. Det blir ju inte så djupgående diskussioner under så korta program, men intressant i varje fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...