Mar 8, 2012

Make-over på manliga politiker

Kvinnodagen till ära, tänkte jag (igen) ta upp blicken på kvinnan. Denna underbara bild har publicerats i Expressen för att hylla kvinnor på ledande positioner i samhället. Vilken fin tanke. Det är bara utförandet som har gått åt helvete. Att ge statsråden en make-over fokuserar mer på deras yttre - snyggheten - än vad de har åstadkommit eller vad de har att säga. De beskrivs som coola, snygga, smarta och med ett viktigt budskap. Tänk er den beskrivningen om Reinfeldt eller Göran Persson. Lite skrattretande, eller hur? Fokus ligger igen fel.

Bild lånad från Lady Dahmer.

Hanna Fridén har gjort ett fantastiskt roligt tanke-experiment och lagt in manliga svenska politikers huvuden på kvinnokropparna. It is hillarious! Och ögonöppnande förstås. Hur skrattretande skulle det inte vara med våra manliga toppolitiker uppstylade i häftiga kläder (inte endast mörk kostym) och krängande i liknande poser? Nej precis, det skulle inte vara helt rumsrent.


Så kan vi alla komma överens om att inte kommentera och fokusera så mycket på offentliga kvinnors utseende? Bra, så gör vi.

P.S. I och med detta inlägg begår jag en av de sociala mediernas synder. Jag har redan publicerat den senare bilden på Facebook idag. Man skola nämligen icke publicera samma material i flera sorts medier har jag hört, hehe....

2 comments:

Charlotte said...

Hahahaha! Det här är ju lysande!

Maggie said...

Javisst, Hanna är fenomenal!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...