Det blev halv rått idag, middagen alltså. Tomatsoppa stod på menyn.
Ingredienser:
Eftersom tomater inte är speciellt klimatsmarta på vintern tog jag en burk konserverade ekologiska tomater och hetta upp det tillsammans med lite kryddor (salt, peppar och givetvis chili). På sommaren kan man byta ut de krossade tomaterna till att använda endast färska tomater. För att få en färsk tomatsmak finhackade jag tre små tomater och blandade det med den något svalnade tomatkrossen tillsammans med övriga hackade ingredienser. Blanda ut med vatten vid behov eller mixa allt om du vill ha en slät soppa. Violá, färdigt! Servera med några spenatblad som dekoration.
Soppan var passligt varm och kändes fräsch. Man kan dock minska lite på mängden lök, eftersom rå lök har en ganska stark smak.
Ingredienser:
- en burk krossade tomater
- salt, peppar och chili
- några färska tomater
- en paprika
- en liten/halv rök lök
- två vitlöksklyftor
- en liten knippe vårlök
- ca. 1 dl hackad persilja
- 5 soltorkade tomater
- en tesked kokosolja
- några spenatblad som dekoration
Eftersom tomater inte är speciellt klimatsmarta på vintern tog jag en burk konserverade ekologiska tomater och hetta upp det tillsammans med lite kryddor (salt, peppar och givetvis chili). På sommaren kan man byta ut de krossade tomaterna till att använda endast färska tomater. För att få en färsk tomatsmak finhackade jag tre små tomater och blandade det med den något svalnade tomatkrossen tillsammans med övriga hackade ingredienser. Blanda ut med vatten vid behov eller mixa allt om du vill ha en slät soppa. Violá, färdigt! Servera med några spenatblad som dekoration.
Soppan var passligt varm och kändes fräsch. Man kan dock minska lite på mängden lök, eftersom rå lök har en ganska stark smak.
Kommentarer