Mar 11, 2012

Hållbart impulshandlande

På lördagen gick jag på loppisrundan och träffade den jordnära Hanna från Hannas virrvarr, glada Christina som visst var tillställningens arrangör, Linn med de vackra örhängena, trevliga Elena med utmärkt smak i skor, kloka Hanna som hade "hoksat" att påsken är på antågande (jag skulle ju också spana efter påskgrejer, men jag glömde bort det) och Ingela med den lilla bilen - den, som trots sin blygsamma storlek verkade rymma hur många loppisspanare + fyndhögar som helst när vi skulle in till stan tillbaka - samt en hel del andra rara människor som jag tyvärr inte snappade upp namnet på. Sen bör det tilläggas att jag tyvärr har pinsamt dåligt namnminne...

Här är mina fynd. Jag är mycket nöjd.

Loppisrundans dyraste köp, H&M klänning 18€. Men jag älskar den!

Ett av Hannas loppistips var att fundera på hurdana sorts plagg man använder och tycker om och sedan spana in sådana plagg. Vi lär använda ca. 20% av vår garderob ca. 80% av tiden. Koftan är en modell som jag de senaste åren har återgått till igen och igen. Jag satsade på kvalitet igen, Gina Trico för 4€ eller 6€.

Uppenbarligen har jag en väldigt förmånlig klädstil. En del människor upptäcker Versace och Marimekko bland polyesterkläderna, men jag spanar billighetskrafs gjort av barnarbetare bland loppisarnas retroskatter. Nå, det tar sig. Kolla in jackan nedan.

Bästa fyndet! Grön kappa från Benetton, 10€, hittades i Fyndis i Smedsby.

Hmm, ett impulsköp, men en modell och mönster som jag gillar.
Jag hade enormt bra flow på det första loppiset, Röda korsets loppis, och impulshandlade så till vida att jag först efteråt märkte att en knapp på mitten saknades. Om jag fixar det och är lite modig kan jag även använda den som klänning med strumpbyxor eller leggings. De mörkgråa jeansen är även därfirån och kostade 1€.

Skor för, uhumm, några euron eller fler. Från Röda korset i varje fall.
Tygkass 1€, Eva & Adam.
Matta till vardagsrummet 8€, från Fyndis, 180x240 cm stor.

Stort tack till Hanna och Christina som ordnade evenemanget!

Ett sista tips: om ni också ska fota outfitbilder via spegel och vill ha ett shabby chic resultat med lite sudd och smuts som gör det hela så mysigt och stämningsfullt, gör då som jag och låt blir att torka av spegeln från smuts och damm... Och glöm stativet för allt i världen!

8 comments:

linnea said...

Jösses, vilka fynd. Den gröna kappan passar dej som hand i handsken. Tror att jag skall fara på loppis idag...
Ha det gött....

Maggie said...

Tack!

Hannasvirrvarr said...

Skönt att höra att ni kom tillbaka till stan i den lilla bilen :)

Massor med fynd gjorde du. Hoppas du vågar använda den rutiga klänningen, den är fin på dig!

Roligt att träffas!

Maggie said...

Ja, det brukar vara lite så. Man hittar allt eller inget :P Tack, klänningen ska nog användas, men måste fixa knappen först (få se hur länge det tar). Indeed, kul att träffas!

Elena said...

Fina fynd! Speciellt gillar jag den gröna klänningen.

Maggie said...

Jag också :)

Hanna said...

Den gröna kappan var faktiskt otroligt snygg, som tidigare konstaterats.. Tänk hur int jag såg den.. Jag hade säkert fullt upp med att beundra min glöggbricka!

Maggie said...

Heh, tur för mig att kappan gick förbi er andra ;) En kompis undrade också om det inte var dömt på förhand att gå på loppis med en massa erfarna loppisvandrare. Den loppisvane ser genaste fynden och roffar alla godbitar till sig själv! Men tur så har man ju så olika smak sinsemellan, så risken för brottningsmatcher bland hyllorna är nog ganska liten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...