Mar 20, 2012

*drool*

Under lunchpausen idag gjorde jag en matshoppinglista och således har jag även googlat recept. Just nu dreglar jag efter denna skönhet.

Nu skulle jag bara borde klura ut vad det där lecitin är för något som nämns i receptet...

Ska bli roligt att testa lite olika efterrätter i varje fall. Kokosbollarna var ju en hit! Jag hittade nyligen en svensk/engelsk sida som specialiserat sig på just raw food efterrätter, Love Raw The Raw Dessert Kitchen. Så sköna och på samma gång informativa bilder!

4 comments:

Softy said...

Lecitin är en sorts fettsyra. Ett fettämne som förbättrar fettförbränningen. Konstigt. Livsviktig beståndsdel i bl.a. cellmembranen. Finns i bl.a. äggula och sojabönan. Jag använder lecitin gjort på (icke-GMO) soja. Lägger det bl.a. i smoothien men det är också bra att få såser krämigare t.ex. (jag använder inte grädde). Jag har köpt mitt på Ruohonjuuri. Mycket bra.

Maggie said...

Aha, tack för infon! Det är med andra ord en ingrediens jag inte ska skippa (som jag först hade tänkt göra), eftersom den troligtvis gör desserten mer krämig.

Softy said...

Du kan nog bra skippa den också! Jag har gjort typ samma mousse på så gott som identiska ingredienser utan lecitin och det blir nog hur smarrigt som helst i alla fall. :) Avokadon gör den tillräckligt krämig.
Mmmmm... Det kan hända att jag måste fixa till en liten batch imorgon...

Maggie said...

Fint att få tips från nån som har prövat på liknande recept tidigare! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...