Mar 22, 2012

Den där längtan igen...

Hos Mymlan hittade jag en fin rubrik.
 Blott de tama fåglarna har en längtan, de vilda flyger.
Längtan bort till fjärran länder gör sig igen påmind. Det händer varje gång jag blir lite stressad över arbetet eller över annat, gånger då jag inte riktigt är nöjd med min livssituation eller då jag hör om vänner och bekantas äventyr.

Kanske våren också gör sitt. Det börjar spritta i kroppen och man vill att det ska hända saker. Det ska växa, utvecklas, planteras nya skott. Jag kan inte fatta att det snart är april. Snart står våren i full blom! Snart är sommaren här. Och på samma gång vill jag trycka på bromsen. Nej, vänta på mig! Jag har ju just hunnit njuta klart av vintern. Ska våren nu också rasa iväg? Jag hinner inte med, men på samma gång längtar jag framåt och utåt.

Hur skulle det vara att leva i nuet för en gångs skull?

På ashtanga yogan igår påminde instruktören oss flera gånger om att bara vara i nuet. Just där, i den salen, på just den där lilla skumgummimattan fanns det inga krav eller förväntningar på oss. Det enda som betydde någonting just där var att vi andades. Att vi lät kroppen följa andningen. Ingen prestation, inget påtryckande, utan bara här och nu, kroppen och du. Därför älskar jag yoga.

2 comments:

jittermouse said...

Ha, fick värre shock när jag såg Mymlan och rubriken! XD Två.. världar.. krockar. 0.0 Det där med nuet är ju en viktigt point. Har lite för hög takt här, känns som om allting händer så fort att man inte hinner erfara veckorna tillräckligt förrän dom redan är slut. Ska använda sommaren att avvänja mig själv från speed. :P Helt bra att arbeta hårt för ett läsår, men at some point måste man väl sakta av också. Försöker ta lite meditativa pauser ibland. Tussilagorna har börjat blomma vid backen efter bron vid posankka, njuter varje morgon av deras solsken.. Våren e fin!

Maggie said...

Heh, inte brukar jag gå in där, men det visst via din blogg som jag hittade dit. Pauser är bra. Yogan är mitt andningshål :) Visst "pausar" jag framför dator om kvällarna också, men det händer ju så mycket på nätet så det känns inte som en paus/bortkoppling :P Åh tussilagor! Redan! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...