Feb 2, 2012

Välgörenhet

Jag skulle gärna t.ex. bli fadder för ett fattig barn någonstans ute i världen. Tusan vad svårt det är att veta vilken organisation som verkligen får någonting till stånd och inte bara schabblar bort eller försnillar alla pengar. Jag har nu snokat runt lite på World Vision, Plan och Unicef. Hittills verkar Plan vara ganska vettig, eftersom det är en politiskt och religiöst obunden organisation. Någon som har tips eller erfarenheter?

4 comments:

Sofi said...

Jag rekommenderar I-Aid! Min kompis startade organisationen åtta år sedan. Man kan stöda direkt ett personligt fadderbarn eller barnhemmet i allmänhet med en mindre månatlig donation. Jag har varit fadder för en flicka via I-Aid sen 2004, Mala. Det är härligt med en organisation vars verksamhet känns otroligt personlig! I-Aid ordnar också fadderträffar varje år där de berättar om årets verksamhet. Det känns härligt med ett så personligt grepp men ändå professionellt och man känner sig totalt säker på att hjälpen går fram. I-Aid sköts helt på frivillig basis i Finland.
I år fyllde Mala 18 och flyttade tillbaka till sin hemstad. I-India gjorde ett konsultationsbesök och kunde konstatera att hon där har ett litet hem som var passande och bra förhållande till sin familj. Det känns bra att också eftergranskningen, eller vad man ska kalla det, fungerar. Från och med i år har jag ett nytt fadderbarn via I-Aid, Priyanka, som är 10 år gammal. Samma ålder alltså som Mala när jag fick henne som fadderbarn. Jag har redan fått brev och teckningar av henne. Man får också själv skicka små gåvor ibland. I-Aid ser då till att alla barn på hemmet får nånting även om inte alla faddrar skickar något själva.
I-Aid är en härlig organisation!

http://www.i-aid.org/index_se.html

Maggie said...

Åh, tack för tipset! Det låter intressant, jag ska kolla upp det!

Bella said...

Argh, har två gånger skrivit långt och fint,men missade frågan. (trots uppmaning, tack och lov för fredag kväll kan jag kanske nämna i en bisats)

Men, Andrés goda vän från Holland, Raj, har en egen organisation. Raj har grundat NepalSathi foundation, som hjälper nepalesiska fattiga barn att få skolgång. Som många andra bygger det på donationer, vi har betalat för en flickas gymnasieutbildning, och borde ta oss i kragen och hitta någon ny att betala för.
Kan berätta mer...

Maggie said...

Ajoo jag kommer ihåg att du har berättat om det tidigare. Du får berätta mera när vi ses nästa gång!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...