Ekofrissan

Jag besökte ekofrissan Mikaela Finne i veckan. Ingenting omvälvande angående frisyren, bara en upputsning. Poängen med besöket var mer att höra hurdana sorts naturliga färgningar hon har och hur länge det tar. Att färga med olika örter och henna tar cirka 3h. Eftersom jag inte längre använder shampoon som har silikoner och sånt i sig så behövs inte lerinpackningen som hon vanligtvis gör, utan jag kan färga mitt på cirka 2,5h. Det är nog en lång tid att hänga hos frisören, men det skulle vara superkul att pröva! Hon berättade också att jag hemma sedan eventuellt kan förbättra på färgen, så behöver man inte ta hela proceduren på nytt.

Vi diskuterade också olika sätt att tvätta håret. Jag har ju kört med bikarbonat några gånger i veckan + äppelcidervinäger, men det kan torka ut håret om man använder för mycket. Jag tänker därför pröva med att varva med äggtvättning. Det låter äckligt, men det är värt ett försök i alla fall. Här skulle boken Badskumt vara ett bra uppslagsverk. Den var tyvärr utlånad på bibliotektet, men jag lånade denna bok istället:


Noora Schinglers "Lingon & Läppstift. Hur jag gjorde mig av med onödiga kemikalier och tillsatsämnen

Kommentarer

Bella sa…
Jag hade bokat in mig till tisdag, men nu blev det ett extra möte insatt på jobbet så jag kommer inte att hinna färga. Och med tanke på att jag besöker frissan en gång per år ser det inte ljust ut att jag först bara provar klippa, för att sen åka tillbaks för att färga. Oj suck, vad irriterad jag blev nu..
Maggie sa…
Äsch, kan du inte skjuta upp besöket med någon dag eller en vecka? För att ta allt på en gång sen? Det kändes nog lite dumt att åka ändå till Solf bara för att klippa topparna och absolut inte ekologiskt :P
pia sa…
Hej! Vill börja med att tacka för en väldigt intressant blogg! Är själv ganska ekotänkande och har tydligen mycke samma funderingar som du ;)
Skulle också vilja besöka Michaelas frisörsalong! Såg henne på strömsö en tid sedan och tyckte ekofärgning verkade intressant! Och bra du påminde om boken, fick Lingon & Läppstift i julklapp, men har inte hunnit läsa den än!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tack för din kommentar! :) Jag såg henne också på Strömsö och som på beställning, för jag hade redan tidigare letat efter en ekologisk frissa i Vasa trakten. Vi hade en givande diskussion i frisörstolen. Väldigt trevlig typ. Jag har inte ännu fått tummen ur och faktiskt bestämt mig för en färg dock...

Boken är riktigt informativ och intressant, men själv språket och stilen tilltalar inte alltid mig. Men det är ju inget skönlitterärt epos, så språket är verkligen inte det viktigaste i detta fall ;)

p.s. huhhu jag råddar med kommentarerna...