Feb 21, 2012

Ekofasta

Jag är inte speciellt religiös av mig och jag har många gåsar oplockade med hur makt beslöjas med Bibeln och dylika böcker, men jag måste lyfta fram kampanjen som den evangelisk-lutherska kyrkan har hittat på: Ekofastan. Kampanjen handlar alltså om att se över sina egna vanor och sin vardag och fundera på hur man genom t.ex. sin konsumtion kan minska de negativa miljöeffekterna. Det här är definitivt en grej jag ska hålla i bakhuvudet!

Jag tog deras fastetest och blev en feelingfastare. "När jag mår gott känner jag mig också gladare. Jag kliver ogärna ut ur min bekvämlighetszon". Hehe, javisst, jag kan vara lite bekväm av mig, t.ex. när det kommer till get ass out of couch.

Jag har ju tänkt påbörja en (mat)fasta nu så småningom, men det lär inte blir imorgon. Jag måste först äta lite lättare mat och gradvis gå över till flytande föda. Efter denna skitdag så gjorde jag som jag så ofta gör, tröstäter. Jag mumsade ikväll på en blåmögelost och åt en kvarbliven bulle med en kopp franskt kaffe. Knappast föda för fastande mage. Kanske stillhet i både magen, plånboken och fötterna skulle resa mina tankar och mitt sikte. Eller kanske hellre mitt hjärta? Att överanalysera sysslar jag allt för ofta med.

2 comments:

linnea said...

fint inlägg, fin blogg fina avsikter, måste börja läsa. lycka till med fastandet..

Maggie said...

Tack! Vad glad jag blir :) Heh, en lyckospark behövs nog. P.s. Trevlig blogg du har!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...