Jan 27, 2012

Poledance rapport

Det var som jag misstänkte. Poledance-kursen var roligare nu den andra gången när jag kände att jag faktiskt snurrade runt stolpen, inte bara hängde eller skuttade. Men svårt är det, mycket svårare än vad det ser ut att vara.

Jag blir ibland lite småirriterad över att tjejen som leder kursen nu som då frågar om vi känner oss sexiga - igår frågade hon det när vi kravlade runt i kattliknande släpiga rörelser längs med golvet - eller när hon föreslår att vi ska öva på en rörelse medan vi t.ex. städar där hemma och att vår man nog säkert kommer att uppskatta den nya städstilen. För det första, jag är inte helt okej med den sexighet som förknippas med poledance och den eventuella objektifieringen som det innebär. Men jag förstår, kommentarerna tillför humor och lekfullhet till det som egentligen är en lektion i akrobatik. För det andra, hur kan hon vara så säker på att vi har en man där hemma. Hehe, jaa jag vet, det här är mera mitt problem än hennes!

2 comments:

Jennifer said...

Jag skulle nog bli tokig om kursdragaren gjorde kommentarer som de där med både städa och man. Kanske hon inte räknar med att hennes kunder är potentiella feminister som är dötrötta på sånt där? Nåja, jag behöver ju inte stå ut med det. Poledancing låter roligt och krävande! Cool!

Maggie said...

Mm, feminister är kanske inte huvudsakliga klientelet... med tanke på den objektifiering som poledance faktiskt förknippas med. Kanske jag nästa gång ska försiktigt ifrågasätta hennes antagande om manliga partners. Dessutom, ska inte mannen städa alls då?? ;) Nånej, knappast menar hon att endast kvinnan städar, utan att nog båda gör det. Poledance är som sagt kanske inte riktigt min grej, men jag får koncentrera mig på den akrobatiska delen av det så ska det nog blir bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...