Jan 31, 2012

[hjärta] och dålig attityd

Alla hjärtans dag närmar sig. Dagen då man får lov att göra någonting extra, kanske någonting smörigt för de man älskar, partner som vänner, utan att verka översentimental eller en romantisk fjant.

Folk med dålig attityd brukar påpeka att  dom minsann inte behöver en speciell dag på året för att gilla eller uppskatta sina vänner/sin partner, utan de gör det varenda dag på året. Really? Gör du verkligen det? Jag förstår inte poängen med att klanka ner på en dag som för med sig någonting positivt.  Lite sådär som bilfria dagen. Även om inte du uppskattar dagen, så tillåt andra att göra det utan att regna på deras parad. Sen är det ju förstås illa om Alla hjärtans dag mest börjar handla om konsumtion och orealistiska förväntningar. Där har ju kanske kritikerna faktiskt en poäng.

Själv är jag ganska dålig på att fira Alla hjärtans dag. Jag gillar ju nog att vara romantisk och ge presenter. Något år har jag tillverkat egna kort och gett till vännerna. Nåt romantiskt med partner brukar det sällan bli. Att fira olika sorts dagar är vi överlag väldigt dåliga på. Måste man vara så bra på det då? Ärligt talat så känns det ibland lite fånigt att man firar x-år tillsammans om man inte firar olika decennium eller dylikt. Det gäller dock främst nya förhållanden/samboskap och inte äktenskap av någon outgrundlig anledning. Jag vet inte varför jag tycker det. Helst skulle jag inte vilja tycka att det är fånigt, men jag har kanske lite dålig attityd när det kommer till firandet av årsdagar. Nå, jag behöver ju inte fnysa åt andras firande, utan istället gratulera.
Man ska alltid säga sanningen, men alla sanningar behöver inte sägas. - Drottning Kristina

Sen skulle jag gärna diskutera det här med tvåsamhet och singelskapets "skam". Mer om det sen!

4 comments:

SivÖ said...

Hih, vi kommer aldrig ihåg vår bröllopsdag. Då vi hade tioårig bröllopsdag kom jag ihåg det först då min mamma skickade SMS och gratulerade... Jag är alltså ingen vän av märkesdag - men nog födelsedagar, konstigt nog.

Maggie said...

Hehe, bra med mammor med gott minne. Jag tycker också att födelsedagar är hur roligt som helst att fira och bröllopsdagar kan jag också tycka att är en fin sak, men andra märkesdagar för förhållanden har jag inte riktigt fattat.

Frida said...

Sant så sant! Jag blev också så less på all dålig attityd att jag skrev ett litet försvarstal för Alla hjärtans dag förra året ;) http://adeoalibertate.blogspot.com/2011/02/till-forsvar-for-alla-hjartans-dag.html

Ja och att dissa bilfria dagen, och köpfria dagen var många sura över också!! Jag förstår INGENTING! Jag är inte heller så bra på att fira Alla hjärtans dag men tycker att det är ett ypperligt tillfälle att uppmärksamma vänner och kära precis som kanelbullens dag är ett ypperligt tillfälle att äta kanelbullar, alldeles oberoende av hur ofta man gör det under resten av året ;)

Maggie said...

Åh, jaa kanelbullens dag for the win! Hihi, bra försvarstal du hade. Snart är det kanske aktuellt att republicera det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...