Ungefär en sådanhär juicepress har vi. |
Jag tog endast resterna från rödbetan, morötterna, kålen och en citron eftersom jag tänkte att apelsin och äppel inte skulle göra sig så bra i grönsaksbullar. Lite för sött misstänker jag att det skulle vara.
Så här i efterhand så skulle jag nog säga att även citronen ska lämnas bort eftersom det gav en alldeles för bitter smak.
Det är ju inte råkost, utan vegetariskt. |
En del av grönsaksresterna blev till piroger. Jag hade kvar en burk med kvarg och gjorde en kvargdeg som blev till piroger med samma grönsaksfyllning som i bullarna. Jag kryddade dock grönsaksresterna lite annorlunda och lämnade bort spiskumminen. Likaså blandade jag lite riven ost med i blandningen. Det blev fantastiskt gott! Grönsaksbullarna hade ibland en bitter smak av citronen, men annars var de helt bra. Man kan ju lätt variera smaken på dem genom kryddning och med någon god sås till. Serverades med groddade mungobönor.
Int e he vakert, men noo smaka he för he! |
Kommentarer