Dec 11, 2011

Vem gillar Star Wars?

Ni har säkert sett den humoristiska bilreklamen där ett barn utklätt till Darth Vader försöker trixa med omgivningen via mindpowers. Men är det en flicka eller pojke i reklamen?


Jag hade inte tänkt så mycket på saken och bara antagit att det är en pojke som leker Darth Vader. Men varför skulle det vara det? Min kloka vän poängterade igår när vi kikade på reklamsnutten att barnet står i ett flickrum i en av scenerna. Varför skulle inte barnet inte står i sitt eget rum?

Åååh, så frusterande fast man är i sina tankegångar och slutsatser! Man tror att man inte är fördomsfull och att man är öppen för olika tolkningar, men likväl klampar man i samma genusfällor gång på gång. Vidgade vyer my ass.

5 comments:

smulan said...

Intressant iakttagelse, har själv också tagit för givet att det är en liten kille. Oh well, bara att jobba på genustankarna lite igen.

Maggie said...

Ja, man får ständigt jobba på det. Men tur är man inte ensam utan kan få hjälp och inspis från omgivningen :)

SivÖ said...

Jag har också tänkt att det är en pojke. Jag undrar om det inte delvis har att göra med att Darth Vader är en man, att jag automatiskt för över könet på den som klär ut sig till honom.

Maggie said...

Bra poäng. Det har säkert mycket att göra med DV är en man (eller en gubbe egentligen visade det ju sig).

Vem bloggade om MiniVader? - Bakpappa said...

[...] Det var Maggi som bloggade om [...]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...