Dec 6, 2011

Råkost lasagne

Jippiii! Nätet fungerar igen!

Här är receptet för råkost lasagne som jag tyckte var jätte mumsigt. Man kunde ju pop it in the oven snabbt (under 50C) om man vill att osten smälter lite. Ost hör ju inte till receptet egentligen, men lite kan man ju fuska ibland. Ytterligare en sak som jag modifierade var den skivade squaschen (det fanns inte pumpa i affären) som jag bredde ut på en plåt och satte i ugnen i cirka 15 minuter i 45C. Maten känns matigare om den är ens lite varm och konsistensen på squachen blev segare, mer pastalika än gurkalik.

Ingredienser till bolognese

Tomatsås:

  • En stor färsk tomat

  • En halv paprika

  • Ett par-tre soltorkade tomater

  • En dadel

  • Eventuellt lite olivolja och himalayasalt, om inte de soltorkade tomaterna redan är saltade.


Mixa till en tomatsås. Ta en klick av tomatsåsen och spara resten till senare.

Blanda tomatsåsklicken med malda pumpakärnor, bruna linfrön, spiskummin, oregano, en gnutta paprikapulver, vitlökspulver, salt, peppar och eventuellt andra kryddor enligt smak i en skål. Ungefär lika delar pumpakärnor, linfrön och tomatsås, rätt så mycket spiskummin och sedan kryddor enligt smak.

Varva lasagneplattor med bolognese, avokadoskivor, marinerade champinjoner, hackad babyspenat och resterande tomatsås.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...