Kåålt julklappstips

...som kanske inte faller alla i smaken. Åh, vilken underbar lek med ord. Jag siktade alltså på en förvrängning av coolt....


Lilla stora boken om kål handlar om hur man odlar kål, olika kålsorter och deras olika säsonger och innehåller förstås mängder av recept! Nu har jag alltså inte några kontakter till bokmakarna och idkar alltså inte smygreklam, bara så ni vet.

Varför gör jag reklam för denna bok då? Jo, för att vår konsumtion av kål har sjunkit till en fjärdedel av var den var för cirka 15 år sedan. Denna närproducerade, hälsosamma och framförallt billiga råvara har hamnat på utvisarbänken allt för länge i de finländska hemmen. Kål, vilket kap! Man kan odla den själv eller köpa från finländska odlare, den kostar knappt någoting alls och dessutom är kål riklig på ämnen som t.ex. reparerar skadad DNA, stärker immunförsvaret, verkar minska risken för demens och benskörhet och förstås C-vitaminer, kalium (som sänker blodtryck), järn, fibrer m.m.

Bonusinfo: all sorts kål, men speciellt broccoli, lär förbygga cancer.

Kommentarer