Falafel - råkost

Idag testade jag på falafel enligt råkost. Recept HÄRifrån. Riktigt gott! Inte så sött som sopporna jag lagade tidigare, men en lite besk eftersmak. Jag kanske satte för mycket citronsaft. Den råa tahinisåsen lyckades jag inte med så bra med konsistensen, men smaken var god. Serverade med mungoböngroddar och tomat.

Ingredienser till falafel

  • 2 1/2 dl morotsjuicerester från en råsaftscentrifug

  • 1–1/4 dl sesamfrön

  • 1 msk linfrön

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 msk juice från en färsk citron

  • 1 msk olivolja

  • 1/2 dl finhackad persilja

  • 2 msk finhackad gul lök


 

 

  1. Börja med att göra en morotsjuice och gör sedan mjöl av sesamfrön och linfrön, i exempelvis en kaffemalare eller i en mindre matberedare.

  2. Häll sedan alla ingredienser i en bunke och blanda smeten väl.

  3. Rulla små bollar av smeten med händerna som du sedan plattar till och de är klara att servera.

  4. Om du vill ha en knaprig textur kan ni även stoppa in dessa i ugnen på 50 grader i ca 20–60 minuter.

  5. Servera med en mörkgrön sallad och en sås, exempelvis rå Tahinisås. Det går även bra med tahini köpt från butiken...

Kommentarer