Här kommer förresten receptet på de superduper goda råmat enchiladas som jag pratade om tidigare:
Enchiladas ca. 8 portioner
En liten påse majs (eller enligt behag)
5 dl riven squash
2 dl hackad färsk koriander
2 tomater
2 avocado, skalade och tärnade
2 röda paprikor
1 tsk chilipulver (eller chilisort och -mängd enligt behag)
1/2 tsk salt (t.ex. mineralsalt utan tillsatsämnen)
Hacka, skär och riv ingredienserna och blanda dem väl i en stor skål. Vira in dem i den hälsosamma versionen med kålblad eller den mer ohälsosamma versionen, tortillablad. Servera med salsasås.
Salsasås
5 tomater, hackade
1 vitlöksklyfta (eller många!)
Färsk koriander, hackad
Saft från en citron
2 vårlökar, hackade
1/2 tsk salt (igen helst utan tillsatsämnen)
1 tsk chilipulver
Mixa, blanda väl. Man kan även blanda/pulsera i en mixer. Det blir cirka 5dl.
Enchiladas ca. 8 portioner
En liten påse majs (eller enligt behag)
5 dl riven squash
2 dl hackad färsk koriander
2 tomater
2 avocado, skalade och tärnade
2 röda paprikor
1 tsk chilipulver (eller chilisort och -mängd enligt behag)
1/2 tsk salt (t.ex. mineralsalt utan tillsatsämnen)
Hacka, skär och riv ingredienserna och blanda dem väl i en stor skål. Vira in dem i den hälsosamma versionen med kålblad eller den mer ohälsosamma versionen, tortillablad. Servera med salsasås.
Salsasås
5 tomater, hackade
1 vitlöksklyfta (eller många!)
Färsk koriander, hackad
Saft från en citron
2 vårlökar, hackade
1/2 tsk salt (igen helst utan tillsatsämnen)
1 tsk chilipulver
Mixa, blanda väl. Man kan även blanda/pulsera i en mixer. Det blir cirka 5dl.
Kommentarer