Apr 18, 2013

Hur man skalar ett granatäpple

Bildkälla
Det lönar sig att läsa dagstidningen. Jag läste nyss i HBL att granatäppel innehåller rikligt med C-vitamin, folsyra och antioxidanter. Dessutom har de en hämmande effekt på prostatacancer. Men det mest intressanta var tipset om hur man ska bena ut de röda, söta kärnorna.

Granatäppel kallas granatäppel för att de beteer sig som små granater när man ska äta dem. Både saften och fröna strittar överallt när man försöker gröpa ur den med en sked. I HBL tipsar man om att sätta ner granatäpplet i en skål med vatten och att utföra desarmeringen under vatten för att bespara kläderna från svårborttagna saftfläckar. Genialt! Det krävs tydligen inte så mycket för att imponera på mig.

3 comments:

Linda i Berlin said...

Hm, det måste jag testa nästa gång jag ska äta det. Vilket borde vara snart för jag äskar det!

Linda i Berlin said...

Och vad jag skulle skriva mer var ju att jag brukar dela dem och sen slå på skalet med en träslev så hoppar de ur om de är mogna.

Maggie said...

Aah träslev! Tack för tipset! Tillsammans ska vi besegra granatäpplena :p ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...