tag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post3051674060795735860..comments2024-03-28T09:58:18.972+02:00Comments on Maggie's Bohemian Ideals: Kalasmaten som också blev ett fiaskoBohemian Maggiehttp://www.blogger.com/profile/16105503829336472534noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post-41659403493952582602012-05-08T17:32:48.044+03:002012-05-08T17:32:48.044+03:00Vänligt av dig att erbjuda en del av din rågsurdeg...Vänligt av dig att erbjuda en del av din rågsurdegsrot :) Men vadå _fel_ landsända?? ;) Nåja, jag är nylänning i mitt hjärta iaf. Receptet som du använt verkar jättebra! Länge tar det ju, men det är ju en hel process som ger smak åt brödet. Men jag ska nog ögna igenom Pain de Martins råd om surdegsrot först. Tack för länkarna och inspirationen!Bohemian Maggiehttps://www.blogger.com/profile/16105503829336472534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post-6357424780984465692012-05-08T11:54:06.531+03:002012-05-08T11:54:06.531+03:00Här: http://bakformen.blogspot.com/2010/12/surdeg-...Här: http://bakformen.blogspot.com/2010/12/surdeg-i-repris-ragbrod-med-kummin-annu.html<br /><br />Det här brödet går sedan att variera med t.ex. olika frön och liknande.<br /><br />Skulle du inte bo i fel landsända så skulle du gärna få surdegsrot av mig. Men det är sist och slutligen inte svårt att starta en egen rågsurdegsrot. Jag gjorde det enligt Martins instruktioner 2010, men har nu en rot från Saltå kvarn.<br /><br />http://paindemartin.blogspot.com/2010/12/lilla-surdegsskolan-borjar-nu.htmlBakpappahttp://bakformen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post-41873219221287181132012-05-08T11:06:13.697+03:002012-05-08T11:06:13.697+03:00Tack för tipset. Kanske du har nåt recept på din a...Tack för tipset. Kanske du har nåt recept på din alter ego sida? Heh, nej jag kan tänka mig att LCHF och nybakt bröd inte passar så bra :PBohemian Maggiehttps://www.blogger.com/profile/16105503829336472534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post-82396622917001373862012-05-08T09:53:26.379+03:002012-05-08T09:53:26.379+03:00Ekologiskt fullkornsmjöl. Men jag är ingen expert....Ekologiskt fullkornsmjöl. Men jag är ingen expert. Jag har ett standardrågbröd som jag bakar (och är busenkelt) och så har jag prövat på några vetesurdegsbröd några gånger, med lite varierande resultat.<br /><br />Problemet är att jag och speciellt min fru försöker äta LCFH. Då är det inte så lyckat när man inte kan låta bli stoppa i sig halva brödet när det kommer nybakt ur ugnen...Bakpappanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post-70582406242693696682012-05-07T21:00:03.024+03:002012-05-07T21:00:03.024+03:00Intressant! Jag googlade faktiskt svensk rågskikt ...Intressant! Jag googlade faktiskt svensk rågskikt och köpte hem en påse ekologiskt rågmjöl som jag sen blandade ut med halvgrovt vetemjöl (70-30), men jag var inte så noga med måtten :P Surdegsbröd skulle jag också vilja börja baka nångång. Vilket mjöl anser du att funkar bäst?Bohemian Maggiehttps://www.blogger.com/profile/16105503829336472534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2507645056802949581.post-66753588766849997202012-05-07T18:42:19.032+03:002012-05-07T18:42:19.032+03:00Jag har för mig rågsikt i Sverige oftast är uppbla...Jag har för mig rågsikt i Sverige oftast är uppblandad med upp till 60% vetemjöl. Det kan spela lite roll om man då tar den finska 100% rågsikten...<br /><br />Det är dessutom skillnad på rågmjöl och rågmjöl. Jag har ett surdegsbröd jag bakar och när jag en gång bytte till ett billigare mjöl (skulle baka gratis bröd) så blev det bara ett hårt skal med våt gegga inuti av det. Jag kan variera mängden vatten i receptet med nästan 50% beroende på mjölet och hur jag bakar det...Bakpappanoreply@blogger.com