Mar 25, 2016

Det är faktiskt ingen som bryr sig


Den rabiata orakade flatfeministen Fanny har gjort det igen. Våren närmar sig och snart får våra likbleka stubbar eller pinnar till ben åter se solljuset. Hoorrey!

Glad påsk på er mina vänner!

Mar 20, 2016

Att laga egen mysli



Jag har återupptäckt blåbären
, svartvinbären och lingonen som finns i min frys och har under en och en halv vecka ätit smoothies i olika uppsättningar till fukost. Men nu börjar jag tröttna. Så jag tänkte få lite variation med mysli + bär. 

Receptet kommer från boken "Råsmart familj" av Ulrika Hoffer. Sjukt bra och inspirerande bok förresten! Boken innehåller inte bara matrecept utan handlar egentligen om opretentiösa och jordnära "recept" på att sova, äta och må bättre. Jag halverade och modifierade lite recpetet enligt vad jag hade hemma. Man kan leka med receptet och välja de frön, nötter och frukter och bär som man själv gillar.

Recept på egen mysli

2 msk kokosfett
4 dl havregryn
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl grovhackad mandel
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl russin
1 msk kanel

Smält kokosfettet. Blanda alla torra ingredienser. Ringla över kokosfettet, som både ger smak och gör att kanelen fastnar på  myslin. Servera med havremjölk. 

Avnjut!


Mar 6, 2016

Att Må Bra i Veikars

Testning och smakprovning av olika kombinationer av örter.

Idag har jag varit på Må Bra-dag i Veikars som det härliga Älvbygänget ställde till med. Det var igen en gång riktigt roligt, men något färre folk än vanligt kanske? Eller så var det sömnskulden som gjorde att dagen kändes lite seg. Ibland känns det fortfarande som om jag har alldeles för många saker jag vill vara med i och göra, skapa och fixa, vilket gör mig stundvis ganska trött. Nå till saken.

Jag har alltså sålt örter från naturens vilda skafferi. Jag brukar vanligtvis dra med mig alla mina olika burkar, men iår testade jag någonting nytt. Jag gjorde färdiga teblandningar av olika vilda (och mindre vilda) örter. Jag hade en C-bomb med nypon, äpple och lite nässelfrön, en Hostdämpare med rölleka, rödklöver och maskros och en Röda kuren med hallonblad, äpple och rödklöver. Jag passade även på att marknadsföra kemikaliefria deodoranter av kokosolja och så hade jag ju förstås en präktig skål fylld med sprängticka. Det gick helt godkänt, men jag har en hel del ännu att satsa på kring förpackningen och layouten. Bara man hade några extra timmar i dygnet...

Mitt bord fanns mellan Vallnika och Ekosoppi bland en del del andra försäljare och jag måste säga att det är ytterst trevligt att få sammanstråla med likasinnade alltid nu som då. Och att knyta kontakter förstås. Slow Food nätverket är ett annat sammanhang som jag också uppskattar och visst fanns en del av oss på plats i Veikars idag (dock inte i SFO-roller), för cirklarna är ju små.

Nu ska jag sluta svamla och återgå till Netflix, mina morötter och jordnötsdipp samt chokladmousse av avokado och kokosmjölk. För när man är vuxen får man äta sånt till middag. Mwuhahaha!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...